Gevulde courgette met Cottage Cheese

Gevulde courgette met Cottage Cheese en zongedroogde tomaten

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 ronde courgette
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes look
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 200 g Cottage Cheese (= Hüttenkäse)
  • 50 g parmezaanse kaas
  • Een handje (geroosterde) pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • Peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden
  • Verse kruiden. Ikzelf gebruikte voor dit receptje tijm, rozemarijn, olijfkruid, salie en oregano

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de hoedjes van de courgettes en hol ze uit met een lepeltje.
  3. Bak de uitgeholde courgette gedurende 15 min in een voorverwarmde oven (je hebt nog geen vetstof nog).
  4. Bak ondertussen in een pan de gesnipperde ui en look aan met een grote eetlepel olijfolie op een zacht vuurtje.
  5. Voeg na +/- 5 min de stukjes courgette, zongedroogde tomaatjes en Cottage Cheese toe.
  6. Laat het geheel een paar minuutjes stoven en breng op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en de verse kruiden.
  7. Haal de courgette uit de oven en zet de oven op 160°C.
    Weetje: olijfolie verhit je beter nooit hoger dan 160°C, anders zullen de vetten transformeren tot transvetten. 
  8. Vul ze op met het Cottage Cheese mengsel. Werk af met geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  9. Bak gedurende 15 min op 160°C.

 

Smakelijk!

Meer informatie?

Wens je meer informatie of wil je een afspraak maken voor een eerste consultatie?