Gevulde zoete aardappel met rode biet, spinazie en feta

Gevulde zoete aardappel met rode biet, spinazie en feta

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 4 zoete aardappels
  • 450 g spinazie
  • 500 g rode biet
  • 200 g feta
  • 3 kleine uien
  • 2 teentjes look
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: een handje geroosterde hazelnoten

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de zoete aardappels goed (met pel) en wrijf ze vervolgens in met olijfolie. Plaatst op een met bakpapier bekleedde bakplaat gedurende 40-45 min.
  3. Snipper ondertussen de ui en de look en snij de gekookte rode bietjes in fijne blokjes.
  4. Bak vervolgens de look en ui aan met een eetlepel olijfolie in een ruime pan op een zacht vuurtje.
  5. Voeg na +/- 5 min de rode biet toe.
  6. Daarna voeg je stap voor de stap de spinazie toe en bak aan tot deze volledig is weggeslonken.
  7. Verbrokkel tot slot de feta over het mengels en roer onder het geheel.
  8. Breng het geheel op smaak met peper, zout en werk indien gewenst af met geroosterde hazelnoten.
  9. Haal de zoete aardappels uit de oven,  maak een inkeping en hol ze een klein beetje uit. Vul de aardappels op met het mengsel (tip: je kan een klein beetje feta en hazelnoten aan de kant houden om nadien af te werken).
  10. Wanneer je de aardappels serveert kan je, je bord aanvullen met de rest van het spinazie-rodebietmengsel.

Smakelijk!

Meer informatie?

Wens je meer informatie of wil je een afspraak maken voor een eerste consultatie?