Spaghettipompoen met boschampignons

Spaghettipompoen met boschampignons en walnoten

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 spaghettipompoen
  • 2 teentjes look
  • 500 g boschampignons
  • Een handje walnoten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Peterselie

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de pompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Leg de pompoenhelften naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met een eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ongeveer 40 min. op 180 °C in de voorverwarmde oven.
  3. Bak ondertussen in een pan de look aan met een eetlepel olijfolie op een zacht vuurtje.
  4. Voeg na +/- 5 min. de boschampignons toe.
  5. Laat het geheel een paar min. stoven en breng op smaak met peper, zout en werk ten slotte af met walnoten en peterselie.
  6. Haal de pompoen na 40 min. uit de oven en maak het vruchtvlees met een vork los en je zal zien: het valt in sliertjes. Nu kan je het makkelijk verder verwerken als spaghetti. De spaghettislierten kan je toevoegen aan het champignonmengsel.
  7. Vul de uitgeholde pompoen met het mengsel en werk eventueel nog af met extra peterselie.

 

Smakelijk!

Meer informatie?

Wens je meer informatie of wil je een afspraak maken voor een eerste consultatie?